Burgeri od bukovača sa tahinijem, tako sočni i ukusni!

Burgeri od bukovača su moj novi omiljeni specijalitet. Pravi gurmanluk za vegane i vegeterijance, ali verujem da će mesaruši podjednako uživati u njima.

Kada se spoje sa tahinijem i ostalim prilozima u nekoj finoj kajzerici ili lepinji nema šanse da prepoznate da su ovo vege burgeri, iako bukovače daju taj neki poseban specifičan šmek.

burgeri od bukovača

SASTOJCI:

  • 500 g bukovača
  • 1 veći ljubičasti luk
  • pola šolje (od oko 2 dl) sirovog suncokreta
  • pola šolje ovsenih pahuljica
  • 2 kašike tahinija
  • 5-5 kašika susama (5 ide u smesu za burgere, ostatak se stavlja na buregere pre pečenja)
  • Malo sveže seckane mirožije
  • So
  • Biber
  • Maslinovo ulje

*predlozi za prilog:

  • tahini
  • mocarela
  • paradajz
  • luk
  • kupus
  • majonez
  • kiseli krastavčići dok ne stignu sveži
  • zelena salata
  • rukola

E da zaboravih da napomenem da se ovaj specijalitet taaako dobro ljubi sa džemom od luk, za koji sam čak i napisala recept, evo ga OVDE:

PRIPREMA:

 Burgeri od bukovača se brzo spremaju, iako je možda bolje ostaviti smesu da malo odstoji u frižideru pre formiranja pljeskavica, ja nisam imala vremena to da uradim, ali su svejedno super ispali i nisu se raspali tokom pečenja.

burgeri od bukovača, burgeri, burgeri recept, bukovače, pljeskavica od pečuaraka, veganske pljeskavice, veganski burgeri

Bukovače sam prvo prodinstala na maslinovom ulju i sklonila da se malo prohlade, a zatim ih ispasirala u blenderu sa ostalim sastojcima.

Možete ih odmah formirati, dobije se oko 6-8 burgera. Svaki sa posebno uvaljala u susam.

Pekla sam ih na malo maslinovog ulja, oko deset minuta. Mogu se peći u rerni ali malo duže, 20-25 minuta.

(soundtrack for this recipe)

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *