Piletina sa Tahitija, egzotični spoj mesa, ananasa i čudesnih začina za pravu feštu pod nepcem!

 

Piletina sa Tahitija je mnogo više od jednog malo drugačijeg ručka. Neobični spoj mesa, ananasa, mandarine i čudesnih začina možda nije za svakoga, ali gurmani koji vole da eksprimentišu dalje od sarme, punjenih paprika i musake će sigurno biti zadovoljni ovim egzotičnim iskustvom!

piletina sa tahitija, piletina, tahiti, havaji, francuska polinezija, piletina recept, piletina sa ananasom, piletina sa pomorandžom, havajska piletina, kineska piletina, egzotična jela

SASTOJCI:

  • 500 g pilećeg filea
  • pola ananasa
  • 1 mandarina
  • parče svežeg đumbira (oko 2,3 cm)
  • 1/4 šolje (2dl) soja sosa
  • 4 veća čena belog luka
  • 1 crni luk
  • 1 crvena paprika
  • 1 kašika smeđeg šećera
  • sok od 1 pomorandže
  • 1/2 šolje vode
  • 1 kašičica gustina
  • 1 kašičica čilija (ako ne volite mnogo ljuto stavite manje, moje je baš ljuto)
  • nudle, pirinač ili povrće kao prilog
  • so
  • biber
  • kokosovo ulje

E, da, dok polako seckate ananas, slobodno odvrnite malo jače muziku, tako klopa bude ukusnija, true story 🙂

(soundtrack for this recipe)

PRIPREMA:

Piletinu sa iseckalana trakice i stavila u staklenu činiju u koju ću dodati sastojke za marinadu. Ananas sam očistila, iseckala na kockice, a polovinu od prirpemljene količine ispasirala štapnim mikserom i dodala u piletinu.

Kao i sok od pomorandže, narendani đumbir, čili, soja sos i šećer. Sve sam lepo izmešala, prekrila folijom, odložila u frižider i otišla na kafu sa Petrom.

Posle par sati, vratila sam se, stavila kokosovo ulje u tiganj da se zagreje, pa dodala seckani crni i beli luk, a posle dva minuta i piletinu u marinadi i seckanu papriku. Bude gotovo za desetak minuta, pa sam odmah pripremila bareno povrće, pirinčane nudle koje sam imala od ranije i preliv.

piletina sa tahitija, piletina, tahiti, havaji, francuska polinezija, piletina recept, piletina sa ananasom, piletina sa pomorandžom, havajska piletina, kineska piletina, egzotična jela, seksi u kuhinji, seksi u kuhinji blog, seksi sa dorćola

Preliv se pravi tako što u pola šolje vode dodate malo soja sosa, gustin i na kraju mandarinu., Čim se zgusne, dakle za par sekundi, skloni se sa ringle i prelije gotova piletina koju ste servirali na tanjire sa prilogom po želji.

Posle sam sve pomešala u jednoj šerpi, da mi bude lakše i da ostale sudove stavim u mašinu 😀

Uživajte!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *