Cheesecake koji jednostavno traži da ga smažete!

Podeli:Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on Pinterestshare on TumblrEmail to someone

Prvi cheesecake sam probala pre nekih pet godina, mama mi je poslala recept, a ja sam ga napravila, a da pre toga nisam imala ideju kakvog je ukusa, osim kako bi trebalo da izgleda. Od tada to je jedan od mojih omiljenih slatkiša koje pravim dosta često uz manje varijacije, ali u principu uvek po ovom receptu.

Foto: Andrej Nihil

SASTOJCI:

CRVENI FIL:

  • 600-800g crvenog voća
  • 2-3 kašike šećera
  • jedan vanilin šećera
  • kesica želatina
  • Oko 1/2l vode (u ovu količinu uključen je i onaj sok od voća koje se otapa, ako ne otapate voće pre, stavite ili nešto manje vode ili malo duže ukuvajte fil)

Ukuvajte voće sa sokom i vodom, dodajte prethodno pripremljeni želatin. Ukoliko imate mogućnosti, probajte da nabavite crveni Dr. Oetker želatin, kako bi boja bila intenzivnija. Malo ukuvajte, ali pazite da ne provri kako bi se želatin stegao. Ostavite da se hladi dok pripremate ostatak.

KORA:

  • 300g mlevene plazme + jedna kutija izlomljenog wellness keksa sa suvim grožđem (ili ok cake) ukupno oko 500g keksa
  • Oko 150g otopljenog butera
  • Šolja toplog mleka

Sve sastojke pomešajte i obložite okrugli pleh ili kalup prečnika oko 23cm. Stavite u frižider da se hladi dok pripremate beli fil.

cheesecake, homemade cheesecake, domaći cheesecake, čizkejk, domaći čizkejk, cheesecake recept, cheesecake jednostavan recept, cheesecake blog recept, seksi u kuhinji, seksi sa dorćola, seksi u kuhinji blog, seksi u kuhinji cheesecake, seksi sa dorćola cheesecake
Foto: Sexy u kuhinji

BELI FIL:

  • 200g ABC sira
  • 200g Ala kajmaka
  • Jedna mala kisela pavlaka
  • Jedna mala slatka pavlaka
  • 5-6 kašika šećera
  • Jedan vanilin šećer
  • 2 kesice želatina

Umutite slatku pavlaku posebno, a posebno ostatak sastojaka sa šećerom. Ukoliko želite beli šećer možete zameniti i smeđim ili nekom adekvatnom zdravijom varijantom. U deo sa sirom dodajte otopljeni, prethodno pripremljeni želatin, pa onda polako dodajte umućenu slatku pavlaku. Ako vam se učini da je ipak redak fil, ne paničite, stegnuće se u frižideru. Moja preporuka je da uvek koristite Dr. Oetker želatine.

Sipajte beli fil na koru sa keksom, pa odložite u frižider da se stegne. Do tada crveni fil će se ohladiti do sobne temperature i to je pravi trenutak da ga prelijete preko belog fila. Vratite tortu u frižider na par sati kako bi se lepo učvrstila. Najbolje je da je pripremite uveče i odložite u frižider do jutra.

Prijatno i javite mi kako je i vama ispalo 🙂

 

Podeli:Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on Pinterestshare on TumblrEmail to someone

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *