Čorba od bundeve i slatkog krompira, aromatična i zavodljivo ukusna!

Podeli:Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on Pinterestshare on TumblrEmail to someone

Čorba od bundeve! Definitivno jedna od omiljenih jesenjih uživancija koja me svake godine kupi i neodoljivom bojom i aromatično-slatkim ukusom i neverovatnim kombinacijama koje tek počinjem da otkrivam!

čorba od bundeve, čorba od bundeve i slatkog krompira, čorbica od bundeve, čorba od tikve, pumpkin soup, batat, bundeva, slatki krompir, tikva, brza čorbica, čorba od bundeve recept, čorba od bundeve blog, bundeva recepti, recepti sa bundevom, bundeva blog, tikva recepti,, seksi u kuhinji, seksi u kuhinji blog

Čorba od bundeve i slatkog krompira se lako sprema, s tim što ti je pored sastojaka, potreban i štapni mikser (ili blender) da bi čorba na kraju dobila tu finu kremastu strukturu.

Ovo je moj apsolutni favorit za ovu jesen i bukvalno je spremam svake nedelje 😉

SASTOJCI:

  • 500 g bundeve
  • 1 manji slatki krompir (batat)
  • 1 stabljika celera
  • 4 velika čena belog luka
  • Malo svežeg ruzmarina
  • Malo svežeg vlašca
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • Neutralna ili kisela pavlaka
  • Hleb za krutone
  • So

čorba od bundeve, čorba od bundeve i slatkog krompira, čorbica od bundeve, čorba od tikve, pumpkin soup, batat, bundeva, slatki krompir, tikva, brza čorbica, čorba od bundeve recept, čorba od bundeve blog, bundeva recepti, recepti sa bundevom, bundeva blog, tikva recepti,, seksi u kuhinji, seksi u kuhinji blog

PRIPREMA:

Maslinovo ulje sam zagrejem na srednjoj temperaturi, dodam iseckan beli luk i kratko prodinstam, a zatim dodam i očišćenu bundevu i slatki krompir koje sam prethodno isekla na kockice. Sipam i malo vode, oko pola veće šolje, začinim ruzmarinom i poklopim da se svi ukusi fino sjedine. Nakon desetak minuta, dolijem još tri veće šolje vode, celer, posolim i sačekam dok se povrće sasvim  ne skuva. Na samom kraju štapnim mikserom ispasiram sve kako bi čorba od bundeve dobila finu teksturu, mada ko voli, može i da ostavi po koji parče povrća 😉

Neutralnu ili kiselu pavlaku dodam na kraju i još pospem malo seckanog vlašca i krutone koje napravim od starog integralnog hleba i maslinovog ulja.

*super-hint

Umesto batata možeš da koristiš i običan krompir, a ako želiš mega gurmansku varijantu, krutone zapeci sa čili paprikom i maslinovim uljem i posluži ih sa čorbicom i hrskavu slaninu.

(soundtrack for this recipe)

Podeli:Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on Pinterestshare on TumblrEmail to someone

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *