Lagani ice-tea sa malinom i mentom osvojiće sva tvoja čula

Podeli:Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on Pinterestshare on TumblrEmail to someone

Nikada nisam volela kupovne ledene čajeve i sokove. Kad god mogu ispasiram voće u blenderu, razredim sa malo vode i imam gotov kašasti sok. Ipak s vremena na vreme poželim malo drugačiju „nezdraviju“ varijantu soka, odnosno čaja i tada je na tapetu ovaj lagani ice-tea sa malinom koji stvarno osvaja sva čula.

ajs ti, ledeni čaj, domaći ledeni čaj, domaći ledeni čaj recept, ice tea, ice tea recipe, ice tea recept, ledeni čaj malina, čaj sa malinom i nanom, sirup od maline, sirup od maline recept, sirup za sok, domaći recepti sirup, seksi u kuhinji, seksi u kuhinji blog, recepti seksi u kuhinji

SASTOJCI:

– 1/2 šolje zamrznutih malina
– 1/4 šolje šećera
– 1/4 šolje vode
– 3 kesice zelenog čaja
– 3 kesice čaja od maline
– Sveža menta
– Led
– Limeta

ajs ti, ledeni čaj, domaći ledeni čaj, domaći ledeni čaj recept, ice tea, ice tea recipe, ice tea recept, ledeni čaj malina, čaj sa malinom i nanom, sirup od maline, sirup od maline recept, sirup za sok, domaći recepti sirup, seksi u kuhinji, seksi u kuhinji blog, recepti seksi u kuhinji

PRIPREMA:

Najpre napravi sirup i to tako što ćeš odmrznuti maline, a višak tečnosti ocediti i dodati u čašu sa vodom tako da bude oko 1/4 tečnosti. Sipaj je u šerpicu ili manji tiganj i dodaj šećer. Mešaj na srednjoj temperaturi dok se šećer potpuno ne rastvori, oko pet do 10 minuta, a zatim skloni sa ringle. Maline ispasiraj štapnim mikserom i dodaj u sirup. Skloni sa strane i ostavi da se ohladi oko sat vremena, a zatim procedi kroz cediljku ili gazu i odloži u frižider. Za to vreme pripremi čaj. Prokuvajt dve šolje vode, pa dodaj svih šest kesica čaja. Ostavi da odstoji desetak minuta, a zatim ih izvadi. Led možeš da izdrobiš u blenderu, dodaj ga u visoke čaše, sipaj čaj i zasladi prethodno pripremljenim sirupom po ukusu. Dekoriši mentom i limetom i uživaj.

(soundtrack for this recipe)

Podeli:Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on Pinterestshare on TumblrEmail to someone

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *