Savršeno sočna, pikantna gurmanska pica

Podeli:Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on Pinterestshare on TumblrEmail to someone

Da li ste raspoloženi da probate savršeno sočnu i suptilno pikantnu picu? Kažu da je za ovo jelo najvažnije umesiti dobro testo, a ovo je recept koji nikada ne omane, pritom jednostavno se sprema.

pica, pica testo, pizza recept, najbolja pica, brza pica, pizza testo, gurmanska pica, seksi sa dorćola, seksi u kuhinji, priče sa receptom, priče sa receptom blog, za sve one koji se lože na domino ribe, ispovesti, loš dejt, prvi dejt, dejt na neviđeno, smešne ljubavne ispovesti, seksi sa dorćola blog, seksi u kuhinji blog

SASTOJCI:

TESTO:

  • 450 g brašna
  • 250 ml vode
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica meda
  • 1 kašičica soli
  • Malo belog luka u prahu

FIL:

  • 6 parčića slanine
  • 100 g šunke
  • 225 g paradajz sosa sa bosiljkom i origanom
  • 50 g kobasice (čajne)
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 150 g gaude
  • 150 g dimnjenog kačkavalja
  • 50 g pečuraka
  • 3 kašike parmezana
  • Malo ljute papričice
  • Masline
  • Malo vlašca

PRIPREMA

Važno je napomenuti da se testo mesi bar sat vremena ranije jer bi trebalo da odstoji u frižideru. Možete ga umesiti i uveče i ostaviti ga da odstoji do jutra. Nakon toga razvaljajte ga oklagijom, prelijte maslinovim uljem i ubacite na pet minuta u dobro zagrejanu rernu na 250 stepeni. Izvadite i zatim nafilujte paradajz sosom u koji ste dodali bosiljak i origano, po ukusu. Poređajte šunku, slaninu, kobasicu, pečurke, narendala gaudu i dimnjeni kačkavalj, dodajte masline i na kraju pospite malo vlašca, seckane ljute papričice i parmezana, a zatim vratite u rernu na još 20-ak minuta.

Uživajte 🙂

(soundtrack for this recipe)

Podeli:Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on Pinterestshare on TumblrEmail to someone

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *