Supa, prava domaća i to sa knedlama, po receptu jedne svekrve

Podeli:Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on Pinterestshare on TumblrEmail to someone

Supa, prava domaća, nažalost sve je ređe na mom stolu, pogotovo radnim danima. Ali desi se ponekad, ako sam kod kuće vikendom i nemam previše posla da odem do pijace, kupim sve sastojke i stavim supu da se lagano krčka. I toliko je dobra da deluje kao da leči sve fizičke i duševne boli i ko bi rekao da je po receptu jedne svekrve 😀

Prvo i osnovno pravilo —> pijaca! Sve sastojke kupuješ na pijaci, nikako po supermarketima jer tada ni ukus neće biti onakav kakav očekuješ.

SASTOJCI:

  • 350g rozbratne
  • Šuplja kost
  • Veza zeleni
  • 1 srednji koren celera
  • Koren peršuna
  • 1 glavica crnog luka
  • Sušeni mešani začin
  • So
  • Biber
  • 10 kašika griza
  • 1 jaje
  • Veza svežeg peršuna
  • List kupusa
supa, domaća supa, juneća supa, supa recept, supa najbolji recept, domaća supa recept, rozbratna, juneća supica, domaća supa recept, supa sa knedlama, supa sa knedlama recept, knedle recept, griz knedle, junetina, šuplja kost, kako se sprema, gastro blog, food blog, seksi u kuhinji blog, seksi u kuhinji recepti
Seksi u kuhinji

PRIPREMA:

Kad spremam pileću supu isto ubacim šuplju kost, samo umesto rozbratne stavim krilca i pileći vrat i obavezno nogice koje možda deluju grozno ali daju savršen ukus! Ovog puta, juneća supa, znači rozbratna kupljena u mesari gde sam i pride dobila šuplju kost koja se upravo koristi za ovu namenu.

Ubacila sam rozbratnu i kost u lonac sa vodom i stavila da proključa, zatim smanjila temperaturu ringle na srednju i ubacila očišćeno povrće. Glavicu luka, sa ljuskom, sam dobro oprala, presekla na pola i stavila na foliju, pa na ringlu da se malo zapeče i ubacila u lonac, dodala i jedan list kupusa. Poklopila sam, smanjila temperaturu i ostavila da se krčka tri-četiri sata.

svekrva, svekrva i snaja, snaja, svekrva forum, istinite priče, ispovesti, sveki, stefanija, svekrva stefanija, musaka, musaka recept, supa, domaća supa, domaća supa recept, šuplja kost supa, grčka musaka, grška musaka recept, musaka sa mesom, musaka sa krompirom, blog, blogeri, seksi sa dorćola, seksi u kuhinji, seksi u kuhinji priče, dorćol, svekrvin jezik, vino

Knedle se spremaju lako, 10 ravnih kafenih kašićica griza pomešaš sa jednim jajetom, umutiš i ostaviš desetak minuta. Smesa bi trebalo da se razvlači kao recimo, žvaka. Zatim zagreješ kašićicu u vreloj supi i polako vadiš knedlice i spuštaš u supu. Eto, cela filozofija!

Pred kraj sam dodala sitno seckani peršun, so i biber.

Gotova i spremna da leči sidu! (to drugi kažu za moju supu, ne ja)

(soundtrack for this recipe)

Podeli:Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on Pinterestshare on TumblrEmail to someone

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *