Vafle sa bananama i slatkim kremom

Podeli:Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on Pinterestshare on TumblrEmail to someone

Vafle poslužuju se širom sveta u različitim varijantama, a većina nas ih poznaje kao „galete” ili bakine kolače, Zapravo belgijske vafle spremaju se na malo drugačiji način, a ja sam ih prvi put spremila na ovaj i apsolutno nemam nameru da ga menjam, jer su zaista izvrsne.

vafle, galete, galete recept, galete najbolji recept, galete blog, vafle recept, vafle najbolji recept, vafle blog recept, belgijske vafle, belgijske vafle recept, jednostavna recept vafle, seksi sa dorćola, seksi u kuhinji, seksi u kuhinji recepti, slatkiši, slatko, kolači

SASTOJCI:

– 1 ¾ šolje brašna (šolja od 2dl)
– ¼ šolje kokosovog šećera
– ½ kesice praška za pecivo
– 2 jajeta
– 1 ½ šolja bademovog mleka
– 1 kašičice limunovog soka
– Narendana korica limuna
– 100 g maslaca
– Sveže jagode ili banane
– Slatka pavlaka ili javorov sirup

vafle, galete, galete recept, galete najbolji recept, galete blog, vafle recept, vafle najbolji recept, vafle blog recept, belgijske vafle, belgijske vafle recept, jednostavna recept vafle, seksi sa dorćola, seksi u kuhinji, seksi u kuhinji recepti, slatkiši, slatko, kolači

PRIPREMA:

U većoj posudi pomešala sam suve sastojke, znači brašno, prašak za pecivo, kokosov šećer,narendanu limunovu koru. U posebnoj činiji umutila žumanca, mleko, otopljeni maslac i limunov sok, a zatim lagano pomešala sa suvim sastojcima, sve dok nisam dobila kompaktnu smesu. Zasebno sam umutila belanca, a zatim ih polako sjedinila sa smesom koju sam već pripremila. Pekla u aparatu za vafle (galete) oko 2-3 minuta i gotove servirala uz umućenu slatku pavlaku sa svežim voćem. U frižideru sam imala banane i jagode pa sam njih koristila, ali možeš i da izostaviš voće i preliješ ih recimo javorovim sirupom ili medom.

Prijatno 🙂

(soundtrack for this recipe)

Podeli:Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on Pinterestshare on TumblrEmail to someone

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *