Sirovi čokoladni mus je bukvalno izmišljen desert za sve one koji obožavaju čokoladu i kremastu teksturu, ali se i trude da se hrane zdravo i ne unose previše šećera.
Priznajem da i te kako uživam u raznim slatkim gresima, ali se i trudim da se s vremena na vreme detoksikujem, smanjim unos šećera koliko god je moguće a više unosim svežeg voća i mnoooogo više povrća.
Ovaj fenomenalni slatkiš ne samo što je čudesno ukusan i iskreno retko ko će primetiti da nije „pravi čokoladni mus“ ako mu to ne kažete, već je zbog avokada, kvalitetnog kakaoa i naravno kokosovog mleka izuzetno nutritivno bogat i apsolutno zdrav!
SASTOJCI:
- avokado
- 2 banane
- 2 kašike kokosovog mleka
- 2 kašike kokosovog ulja
- nekoliko svežih urmi
- 2 kašike kakao praha
- 1/2 kašičice cejlonskog cimeta
- 2-3 suve šljive, bez koštica
PRIPREMA:
Ubacila sam sve sastojke u blender, ispasirala, sipala u činijice i ostavila u frižider da se dooobro ohladi. Ono što je jako bitno jeste da avokado bude zreo, u protivnom neće biti tako lep ukus. Inače, avokado nakon nekoliko lekcija nikad ne kupujem zreo u supermarketu jer se gotovo uvek ispostavi da je buđav. Nego uzmem zeleni pa ga ostavim da sazri u kuhinji.
Naravno bolje je da se koriste što kvalitetniji sastojci, mada se ne treba ni time opterećivati. Ovaj mus je izvanredak čak i ako se izostave i kokosovo mleko i ulje i suve šljive. Ipak, jednom nisam imala urme pa sam ga napravila bez njih ali nije to to, urme ipoak daju neki poseban šmek.
Cimet takođe, može da prođe i onaj najobičniji iz kesice.
Uživaj u ovoj bezgrešnoj čokoličanstvenosti!
(soundtrack for this recipe)