Topla čokolada, jedna od naj naj najvećih radosti ikada! Isprobavala sam različite načine da napravim ovu omiljenu prazničnu poslasticu (iskreno, toplu čokoladu samo u decembru pijem i mislim da sam pronašla bingo!
SASTOJCI:
- 2 šolje mleka (2 dl)
- 1/2 šolje viskija
- 1/3 kašičice čilija
- 1/3 kašičice cimeta
- 2 kašike šećera
- 2 kašičice gustina
- 2 štangle fine crne čokolade
- 2 kašike kakao praha
- Malo bibera
- Penaste bombone za dekoraciju

PRIPREMA:
Topla čokolada se sprema superlako! Suve sastojke, čili, kakao, gustin,šećer i cimet samo pomešala i dodala narendanu čokoladu. Mleko sam zagrejala, maltene do ključanja. Dodala sam prethodnu pripremljenu mešavinu i dva-tri puta sve vreme mešajući kašikom. Brzo će se zgusnuti. Sklonila sam sa ringle dodala prstohvat bibera i viski. Podelila sam mešavinu u dve veće šolje.
Na kraju ako ste deca kao ja, ukrasite karamelama i penastim bombonama, milina je!
Za dečju verziju umesto crne čokolade dodajte mlečnu, izbacite čili, biber i naravno viski. 🙂
Pa, srećni vam praznici!
(soundtrack for this recipe)