Brza i sasvim neodoljiva Pavlova torta sa jagodama, kupinama i borovnicom

Ko je jednom probao Pavlovu tortu, taj potpuno razume termin simfonija ukusa. Hrskava slatka puslica u kombinaciji sa osvežavajućim kremom i voćem dobitna je kombinacija za svaku priliku.

seksi sa dorćola, seks, pavlova torta, pavlova torta recept, recepti torte, jednostavni recepti, brze torte, torta, torta sa jagodama, torta sa jagodama recept, slatkiši, slatkiši recepti

SASTOJCI:

  • 6 belanaca
  • 300 g šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 700 g jagoda/borovnica/kupina
  • 700 ml slatke pavlake
  • Pek-papir

PRIPREMA:

Odvojite belanca od žumanaca, umutite čvrst sneg, polako dodajući šećer. Sipajte i kašičicu ekstrakta vanile i još jednom promešajte špatulom. Pripremite veliku tepsiju na koju ćete staviti pek-papir i špatulom rasporediti sneg od belanaca u obliku kruga, oko 20-ak cm u prečniku. Upalite rernu na 150 stepeni, navijte tajmer da vas podseti za sat vremena i tada, ako je poprimila boju, izvadite i ostavite da se ohladi..

Umutite slatku pavlaku i pripremite voće. Nafilujte tortu pavlakom, rasporedite voće odozgo i ostavite da se sasvim ohladi u frižideru.

Po želji možete koristiti samo jednu vrstu voća, ili napraviti svoju kombinaciju u zavisnosti od vašeg ukusa.

Prijatno!

(soundtrack for this recipe)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *