Američka pita sa jabukama, samo 4 sastojka, a ostavlja ukus koji se još dugo pamti

Američka pita sa jabukama na mojoj sumornoj listi predrasuda dugo je bila nepravedno potcenjena. Shame on me 🙁

američka pita sa jabukama, američka pita, pita sa jabukama, američka pita sa jabukama recept, pita od jabuka, blog, seksi u kuhinji, seksi u kuhinji pita sa jabukama, pita sa jabukama seksi u kuhinji

No, grešku ispravljam i tako što sam se zavetovala da ću širiti dobar glas o ovom sjajnom i tako jednostavnom desertu koji bukvalno svako može da napravi, a potrebna su samo glavna četiri sastojka.

AMERIČKA PITA SA JABUKAMA

SASTOJCI:

  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • 5-6 većih jabuka
  • 50 g šećera +1 kesica vanilin šećera
  • Cimet

PRIPREMA:

Američka pita sa jabukama zapravo se priprema na jednostavan način ukoliko pratite ovu skraćenu, ekspresnu verziju, gde se ne mesi testo već se koristi kupovno i ne troši se posebno vreme za neki megafensi fil.

američka pita sa jabukama, američka pita, pita sa jabukama, američka pita sa jabukama recept, pita od jabuka, blog, seksi u kuhinji, seksi u kuhinji pita sa jabukama, pita sa jabukama seksi u kuhinji

Dakle, lisnato testo sam razvaljala oklagijom da bude dosta tanko, a zatim ga prebacila u zamašćeni pleh. Primetićete i da nisam korstila specijalni pleh, još uvek nisam kupila onaj za kiš.

Jabuke sam ogulila, narendala i pomešala sa cimetom i šećerom, a dobijeni fil rasporedila po testu. Može se takođe i „zatvoriti testom“ i napraviti par malih proreza na vrhu, ali ja sam koristila ovaj drugi metod, nekako mi je lepše.

Pekla sam na oko 200 stepeni dok nije fino porumenela, izvadila, ostavila da se ohladi i sekla. Mada nisam ni čekala predugo, jer mi je ceo stan tako lepo mirisao na ovo božanstvo koje sam morala da brže bolje okusim.

američka pita sa jabukama, američka pita, pita sa jabukama, američka pita sa jabukama recept, pita od jabuka, blog, seksi u kuhinji, seksi u kuhinji pita sa jabukama, pita sa jabukama seksi u kuhinji

E, sad, ovo je kao što napisah, brza varijanta. Može se i na malo putera propržiti šećer da se dobije fina karamela pa umešati u fil, probala sam i stvarno daje poseban šmek. Uz cimet može se dodati i muskatni oraščić i karanfilić, što je super miks baš za pite sa jabukama i bundevom. A može se i utrošiti malo više vremena na dekoraciju testa koje se posebno premaže žumancetom da lepše sija.

Ova američka pita super ide uz sladoled od vanile, ali ko pazi na liniju,možda bolje da preskoči ovaj korak 😉

(soundtrack for this recipe)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *