Obožavam salate! Od onih tradicionalnih koje se serviraju uz svakodnevni ručak, pa do savršenih obrok salata koje mogu da zamene ručak ili večeru.
Ova bezobrazna salata je pun pogodak, kome god da je poslužiš!
Salata sa gorgonzolom predstavlja jedno pravo gurmansko otkrovenje jer je spoj ovih divnih ukusa naprosto neodoljiv! Sve sastojke možeš da nabaviš u lokalnom supermarketu, a evo šta bi sve trebalo da se nađe na tvom spisku za kupovinu.
SASTOJCI:
- 2 paradajza
- 200 g baby spanaća
- 1 kuvana cvekla
- 2 šargarepe
- 60 g gorgonzole
- 200 g crvenog luka
- 6 kalamata crnih maslina
- 1 luk
- 2 šake rukole
- ½ avokada
- 100 g kupusa
- Sok od limuna
- Maslinovo ulje
- So
- Šaka prepečenih iseckanih badema
PRIPREMA:
Svo povrće dobro operi, očisti i iseci, a kupus i šargarepu narendaj. Avokado, kuvanu cveklu i crveni luk takođe iseckaj i sve izmešaj u velikoj posudi. Na kraju ubaci spanać, gorgonzolu, maslinke, salatu i pečeni badem. Promešaj i začini maslinovim uljem i limunovim sokom i posoli. Ostavi salatu u frižider da se fino ohladi a zatim serviraj uz omiljeno vino.
(soundtrack for this recipe)
Zanimljivo…vredi probati 😉
Ivana, verujem da će ti se dopasti 🙂